Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Goedeg met ei (4 personen) (Indonesisch)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

voor de kruidenpasta:
5 sjalotten, gesnipperd
4 knoflooktenen, gesnipperd
2 tl fijngehakte gemberwortel
6 kemiri- of macadamianoten, grof gehakt
3 tl ketoembar (gemalen koriander)
2 tl verkruimelde trassi (garnalenpasta)
2 tl versgemalen witte peper
2 tl goela djawa (Javaanse) suiker
8 el. dikke kokosmelk
2 tl. zout

voorts;
900 g verse jackfruit of uitgelekte jackfruit uit blik
1ltr dunne kokosmelk
3 Salamblaadjes
5 cm laoswortel, geschild
8,5 dl dikke kokosmelk
6-8 hardgekookte eieren, gepeld

Bereiden


  1. Blend de ingrediënten voor kruidenpasta tot een glad mengsel.
  2. Schep het in een pan, laat het 6 min. pruttelen, roer regelmatig.
  3. Voeg jackfruit t/m laos toe, laat 20 min. pruttelen.
  4. Voeg kokosmelk toe en eventueel zout en peper.
  5. Laat 30-40 min. regelmatig roerend zachtjes koken tot vrijwel al het vocht door jackfruit is opgenomen.
  6. Voeg eieren toe, laat 4-5 min. doorwarmen.
  7. Verwijder salem en laos vlak voor serveren.
  8. Lekker met opor ayam (kip in witte kokossaus) en royaal rijst.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Miniresti met ham
Thaise groente-omeletjes
Tijgerbol met roerei en gerookte zalm
Omelet met tomaten, ui en champignons
Pesto-eieren met katenspek

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes