Goedeg met ei (4 personen) (Indonesisch)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
voor de kruidenpasta:
5 sjalotten, gesnipperd
4 knoflooktenen, gesnipperd
2 tl fijngehakte gemberwortel
6 kemiri- of macadamianoten, grof gehakt
3 tl ketoembar (gemalen koriander)
2 tl verkruimelde trassi (garnalenpasta)
2 tl versgemalen witte peper
2 tl goela djawa (Javaanse) suiker
8 el. dikke kokosmelk
2 tl. zout
voorts;
900 g verse jackfruit of uitgelekte jackfruit uit blik
1ltr dunne kokosmelk
3 Salamblaadjes
5 cm laoswortel, geschild
8,5 dl dikke kokosmelk
6-8 hardgekookte eieren, gepeld
Bereiden
- Blend de ingrediënten voor kruidenpasta tot een glad mengsel.
- Schep het in een pan, laat het 6 min. pruttelen, roer regelmatig.
- Voeg jackfruit t/m laos toe, laat 20 min. pruttelen.
- Voeg kokosmelk toe en eventueel zout en peper.
- Laat 30-40 min. regelmatig roerend zachtjes koken tot vrijwel al het vocht door jackfruit is opgenomen.
- Voeg eieren toe, laat 4-5 min. doorwarmen.
- Verwijder salem en laos vlak voor serveren.
- Lekker met opor ayam (kip in witte kokossaus) en royaal rijst.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Pesto-eieren met katenspek
Omelet met tomaat
Gevulde eieren met kruiden, met tomaten, met makreel
Fritata de scalogni (omelet met sjalotten)
gevulde eieren