Goedeg met ei (4 personen) (Indonesisch)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
voor de kruidenpasta:
5 sjalotten, gesnipperd
4 knoflooktenen, gesnipperd
2 tl fijngehakte gemberwortel
6 kemiri- of macadamianoten, grof gehakt
3 tl ketoembar (gemalen koriander)
2 tl verkruimelde trassi (garnalenpasta)
2 tl versgemalen witte peper
2 tl goela djawa (Javaanse) suiker
8 el. dikke kokosmelk
2 tl. zout
voorts;
900 g verse jackfruit of uitgelekte jackfruit uit blik
1ltr dunne kokosmelk
3 Salamblaadjes
5 cm laoswortel, geschild
8,5 dl dikke kokosmelk
6-8 hardgekookte eieren, gepeld
Bereiden
- Blend de ingrediënten voor kruidenpasta tot een glad mengsel.
- Schep het in een pan, laat het 6 min. pruttelen, roer regelmatig.
- Voeg jackfruit t/m laos toe, laat 20 min. pruttelen.
- Voeg kokosmelk toe en eventueel zout en peper.
- Laat 30-40 min. regelmatig roerend zachtjes koken tot vrijwel al het vocht door jackfruit is opgenomen.
- Voeg eieren toe, laat 4-5 min. doorwarmen.
- Verwijder salem en laos vlak voor serveren.
- Lekker met opor ayam (kip in witte kokossaus) en royaal rijst.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Miniresti met ham
Thaise groente-omeletjes
Tijgerbol met roerei en gerookte zalm
Omelet met tomaten, ui en champignons
Pesto-eieren met katenspek